Adeegso tilmaantan si aad u carrabbaabdo ama ugu samayso link qoraalkan http://hdl.handle.net/2307/5588
Cinwaan: [Jaridda hilibka - Il taglio della carne]
Hoobal: Daahir Afqarshe
Fiqi Buraale
Dhegaweyne
Salaad
Cali Mudiir
Siciid
Mowduuca: Xoghayaha Xarunta Cilmibaarista Soomaaliyeed::Antaraboolooji::dhaqameed
Soggettario Centro Studi Somalo::ANTROPOLOGIA::Culturale
Center for Somali Studies List of Subjects::Anthropology::cultural
Ereyga furaha: xoolo
hilib
cunno
hilib qalid
ereyo
animali
carne
cibo
macellazione
alimentazione
lessico
animals
meat
food
butchery
nutrition
lexicon
Nooca duubista: Conversazione
Taariikhda qoraalka: 20-Dec-2016
Nooca: Sound
Goobta dokumentiga: Originale conservato presso il Centro studi Somali : http://host.uniroma3.it/centri/CentroStudiSomali/index.php
Abstract: Odayadu waxay halkan kaga doodayaan arrimaha ku saabsan hilibka, gaar ahaan farsamada loo qalo loona jarjaro hilibka lo'da iyo geela, qaybaha kala duwan ee loo qaybiya neefka, waqtiyada la cuno hilibka. Waxay si gaar ah ugu nuuxnuuxsanayaan sida loo cuno loona adeegsado barida. kaddibna, ereyada la xiriira arrimahaas ayay ka doodayaan.
In questa conversazione gli anziani discutono della carne, in particolare delle tecniche di macellazione e di taglio di ovini e cammelli, delle diverse parti in cui viene diviso l'animale, delle occasioni in cui viene servita la carne. Si soffermano in particolare sul gluteo e i modi in cui viene consumato o impiegato. Contestualmente, gli anziani discutono la terminologia relativa all'argomento.
In this conversation the elders talk about meat, in particular about slaughtering and cutting techniques of sheep and camels, the different parts in which the animal is divided, the occasions in which the meat is served. They focus on the buttock meat and how it is consumed or used. Simultaneously, the elders discuss the terminology related to the subject.
Sifayn: Haasaawe badan oo laga duubay siddeetameeyadii odayaal ka shaqaynaayay Akadeemiyada Cilmiga iyo Fanka iyo Suugaanta ee Muqdisho iyagoo ka hadlaya hiddaha iyo dhaqanka ee bulshada soomaaliyeed.
Registrazioni audio di conversazioni intercorse tra anziani dell'Accademia delle Scienze, delle Arti e della Letteratura di Mogadiscio negli anni '80, su temi relativi alla cultura e alla società tradizionali somale.
Conversations between Elders of the Academy of Science, Arts and Literature on arguments related with Somali culture, society and traditions, recorded in Mogadishu in the 80's.
Goobta: Mogadiscio
URI : http://hdl.handle.net/2307/5588
Af: it
so
Muuddo: 90'
Qaabka asalka ah: audiocassetta
Wuxuu ka dhex muuqdaa ururinnada:Audio - Maqal - Audios

Fayl ku dhex jira qoraalkan:
Fayl Sifayn BaacFayl
Taglio della carne II - 30b.mp342.06 MBMP3Muuji/fur
Taglio della carne II - 30a.mp342.16 MBMP3Muuji/fur
30 - Taglio della carne.pdf42.54 kBAdobe PDFMuuji/fur
30 - Jaridda Hilibka.pdf51.53 kBAdobe PDFMuuji/fur
Muuji xogta qoraalka Ku tali qoraalkan

Page view(s)

168
Last Week
0
Last month
4
checked on Apr 18, 2024

Download(s)

541
checked on Apr 18, 2024

Google ScholarTM

Check


Qoraalkan wuxuu u habaysanyahay si waafaqsan Ruqsada Creative Commons Creative Commons